U utorak, 30. avgusta 2016. godine, u hotelu Ruža Vjetrova, organizovali smo seminar za pisanje Lokalnog plana za prevenciju bolesti zavisnosti. Ova aktivnost je okupila predstavnike svih relevantnih institucija koje djeluju na lokalnom nivou, koji ujedno čine i Lokalnu mrežu partnera za borbu protiv zloupotrebe droga i maloljetničke delikvencije.

Skup je otvorio Predsjednik opštine Ulcinj, g. Nazif Cungu koji je pohvalio dosadašnji rad svih subjekata uključenih na ovom projektu i obećao njegovu bezrezervnu podršku inicijativama koje imaju za cilj stvaranje zdravije i bezbjednije sredine za omladinu, jačanje međusektorske saradnje i razvoj lokalne zajednice.

Pored predstavnika Lokalne uprave, u izradi ovog dokumenta aktivno su učestvovali i rukovodioci Osnovnog državnog tužilaštva i ulcinjske Policije; predstavnici Osnovnog suda, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, obrazovnih institucija, Televizije Teuta, profesionalci iz civilnog sektora, vršnjački edukatori iz oblasti prevencije bolesti zavisnosti i drugi.

Ova aktivnost ujedno je ozančila i završnu fazu jednogodišnjeg projekta „LOKLANO PARTNERSTVO U BORBI PROTIV ZLOUPOTREBE DROGA I MALOLJETNIČKE DELIKVENCIJE“, koji je Novi Horizont je realizovao uz podršku Američke Ambasade u Podgorici – Biroa za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona.