Sa polaznicima projekta „Jačanje medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja mladih iz manjinskih zajednica“, u četvrtak u Ulcinju, održan je četvrti modul trening programa za mlade. U ulozi gosta predavača na ovoj radionici bila je novinarka Paula Dekaj – trenutno angažovana na Radio Televiziji Crne Gore.
Mladi iz Ulcinja i Tuzi imali su priliku da zajedno sa predavačicom analiziraju, ocjenjuju i diskutuju o tome kako nastaju informacije i kako utiču na širu javnost, ali i o svim oblicima informaciono-komunikacionih tehnologija i ulozi koju one imaju u lični, ekonomski, politički i društveni život mladih. Učesnici sesije su takođe dobili dosta korisnih informacija o značaju razvijanja javnog nastupa kao i unaprjeđenju njihovih govorničkih i prezentacijskih vještina.

web 3

U drugom dijelu sesije, koji je vodila trenerica Sabra Dečević, učesnici su sprovodili konkretne aktivnosti koje služe za razvijanje komunikacijskih vještina i praktikovanje javnog nastupa. Kroz kreativne i specifične vježbe, mladi su motivisani i osnaživani za izgrađivanjem novih formi kompetencija koje će im pomoći da efikasno učestvuju i budu uspješni u svim fazama života u informacionim društvima i znanja.

web 2

Ovaj program neformalnog obrazovanja mladih NVO Novi Horizont realizuje uz podršku Američke ambasade u Podgorici, u sklopu programa „U.S. Embassy’s 2022 Media Professionalization Assistance Program“.

LOGOS - header