NVO Novi Horizont počinje realizaciju projekta „Jačanje medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja mladih iz manjinskih zajednica“. Kroz ovaj projekat, podržan od strane Američke ambasade u Podgorici, 30 mladih iz Ulcinja i Tuzi pratiće neformalni obrazovni program koji će ih osnaživati u razvijanju analitičkog pristupa medijskim sadržajima.

Polaznici programa, kroz ciklus od sedam jednodnevnih trening sesija će naučiti kako da razumiju suštinu medijske poruke putem kreiranja medijskih sadržaja, kao i značaj medijske pismenosti za zauzimanje proaktivnog stava u odnosu na informacije koje se plasiraju mladima. Pored toga, posebna pažnja će se posvetiti govoru mržnje u medijima i na društvenim mrežama, kao i bezbjednosti i privatnosti tokom korišćenja internet platformi.
Mladi će kroz ovaj projekat raditi i na unaprjeđenju tehnika javne komunikacije i debatiranja, sprovođenju javnih kampanji, terenskih istraživanja i slično. Značajan segment projekta će se odnositi i na edukaciju za demokratsko građanstvo i ljudska/manjinska prava, koji će mladim ljudima ponuditi razumijevanje, vještine i stavove koji će im pomoći da imaju aktivnu ulogu u njihovim zajednicama i da promovišu vladavinu prava.
Obuke će se održati u Kutku za mlade u Gradskoj biblioteci Ulcinj.

Projekat je podržan u sklopu programa „U.S. Embassy’s 2022 Media Professionalization Assistance Program“.

LOGOS - header


IMPLEMENTACIJA PROJEKTA

PREZENTACIJA U MEDIJIMA:

UL Info / Tv Teuta / UL Info / Malesia.org  / Feral Bar / Malesia.org / Ulqini online / Tv Teuta / PortalUL-Info 

AKTIVNOSTI:

♦ WORKSHOP 1

♦ WORKSHOP 2 

 WORKSHOP 3

♦ WORKSHOP 4

Fott