Ekipi bashkërendues për implementimin e Strategjisë komunikuese për integrimet euroatlantike në Qeverinë e Malit të Zi, Komuna e Ulqinit dhe OJQ “Horizonti i Ri”, me 24 mars 2010, organizuan tribunë publike në Ulqin, me titull “BASHKËRISHT NË EVROPË TË – SIGURTË NË NATO“.

Ligjërues dhe të ftuar të veçantë të kësaj trubune ishin:
TONIN BECI – Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi;
IDRIZ KONJARI – drejtor i programit euroatlantik në Ministrinë e Mbrojtjes të Shqipërisë
ANA VUKADINOVIQ – këshilltare për politikën e jashtme në Qeverinë e Malit të Zi
prof. dr DRAZHEN CEROVIQ – profesor në Universitetin e Malit të Zi