U okviru projekta „Od fiktivnih do stvarnih hotelskih ideja za inovativne oblike turizma“ podržanog u sklopu programa Interreg IPA South Adriatic 2021/2027, u Ulcinju će se 24. Aprila 2024. u Hotelu Mediteran organizovati radionica pod nazivom ”Workation – inovativni model turizma”.
Opšti cilj ovog projekta je poboljšanje sposobnosti razvoja inovativnog oblika turizma poznatog kao ”workation” u prekograničnom području, kojeg karakterišu ekonomski i društveni efekti.
Radionica će biti posvećena razjašnjavanju cilja projekta, planiranih aktivnosti i očekivanih rezultata, kao i stvarnih interesa prekograničnih turističkih operatera za inovativne oblike turističkog gostoprimstva koji će im omogućiti da unaprijede svoje poslovanje.
Tokom radionice će se diskutovati i o ugostiteljskoj industriji u Crnoj Gori, novim oblicima eko-turizma i održivih trendova u turizmu, definisanju koncepta “workation” – kako na najbolji način kombinovati posao i odmor, odnosno novu vrstu putovanja.
Takođe će se analizirati jake i slabe strane hotelske industrije u prekogrančnoj regiji kroz prizmu koncepta “workation”, ali takođe i prijetnje i mogućnosti koje ovaj novi model u turizmu donosi.
Na radionici će govoriti predstavnici Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore, Opštine Ulcinj, Univerziteta u Skadru, predstavnici partnerskih organizacija iz Italije i Albanije, turističkih kompanija, poslovnih asocijacija, javnih institucija, turoperateri iz regiona  i drugi učesnici događaja.

Agenda radionice se nalazi OVDJE.

Projekat realizuju: Vodeći partner – Univerzitet Salento (Lecce, Italija); SviluppoItalia (Molise, Italija), “People in focus” (Albanija) i NVO Novi Horizont (Crna Gora).


partners INTERREG