NVO Novi Horizont, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Ulcinj i Gradskom bibliotekom, objavljuje JAVNI POZIV za učešće u projektu “IZGRADNJA MIRA – PRIORITET MOJE ZAJEDNICE“.
Glavni cilj projekta je jačanje interkulturalnog dijaloga, izgradnja povjerenja i promovisanje mira mladima u lokalnoj zajednici i šire.

Glavne aktivnosti projekta su:
PEACEBUILDING SCHOOL – poseban ciklus radionica će se organizovati u Kutku za mlade, u Gradskoj biblioteci. Naime, ovaj program će pomoći učesnicima da razviju kompetencije za rješavanje sukoba, podstiču uzajamno razumjevanje, izgradnju mira i unaprijeđenje razvoja lokalne zajednice.
YOUTH PEACE TOUR – učesnici projekta će učestvovati u studijskim posjetama koje će biti organizovane u javnim, kulturnim, obrazovnim i vjerskim institucijama, kao i na lokalitetima kulturne baštine u Crnoj Gori.
PEACEBUILDING SHORT FILM – učesnici projekta će se uključiti u stvaranje kratkog filmskog materijala koji promoviše mir, toleranciju i interkulturalni dijalog.
PRESS Conference – na kraju projekta će mladi lideri kao obučeni promoteri mira organizovati konferenciju za medije u kojoj će otkriti znanje i vještine stečene tokom ovog angažmana.

Radionice će se održavati jednom nedjeljno (petkom popodne), u prostorijama YOUTH CORNER-a u Gradskoj Biblioteci.
Nаkon zаvršetkа obuke, polаznici koji uspješno sаvlаdаju progrаm će dobiti sertifikаt o stečenim znanjima i iskustvima.


Projekat se realizuje sredstvima Evropske unije u okviru programa “Podijeljena prošlost – zajednička budućnost”. Lead Applicant: Omladinski Komunikativni Centar (OKC) – Banja Luka


WORKSHOPS 
Lokacija: Kutak za mladeGradska biblioteka Ulcinj
Trener: Sabra Decević


STUDIJSKE POSJETE:


DODJELA DIPLOMA


Predstavljanje projekta u medijima:

Portal UL INFO

TV TEUTA

RTCG – Mozaik

Glas Amerike