Pred zvaničnicima Lokalne samouprave, javnih institucija i drugih aktera, predstavili smo dokument LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH.
Ovaj plan predstavlja dodatnu vrijednost za Opštinu Ulcinj, nakon usvajanja Strategije zapošljavanja za period 2021-2025. On je kreiran kao razvojni dokument kojim se briga o mladima ističe kao oblast od posebnog značaja u cilju poboljšanja položaja i zapošljivosti mladih u našoj opštini.
Na ovaj način nastojimo da gradimo lokalnu zajednicu koja je pravednija, inkluzivnija, bogatija i raznovrsnija, koja mladim ljudima nudi mehanizme, sredstva i mogućnosti koje su im potrebne da budu u stanju da aktivno učestvuju u tržištu rada.
Dokument je predat Lokalnoj samoupravi i drugim relevantnim javnim institucijama u cilju davanja sugestija i mišljenja radi njegovog konačnog usvajanja i implementacije.

cover imageLokalni plan zaposljivosti mladih – ULCINJ 2022

Ovaj događaj je dio projekta „Putevi razvoja karijere: Priprema mladih iz Albanije i Crne Gore za mogućnosti razvoja karijere u sektoru turizma“ koji se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije u sklopu IPA II Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, kojim upravlja Ministarstvo finansija Crne Gore. Projekat sprovodi organizacija World Vision Albania u partnerstvu sa NVO „Novi Horizont“ kao i srednjim školama “Bratstvo-jedinstvo” iz Ulcinja i “Hamdi Bushati” iz Skadra. Projekat kofinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore.


LOGO_PARTNERS_CBC