Iniciativat e OJQ-ve për Pushtetin Vendor

Rrjeti i OJQ-ve në Ulqin dorëzoi 2 kërkesa në Administratën e Komunës. Këto kërkesa OJQ-të i formuluan në formën e iniciativave, si mekanizma të pjesëmarrjes qytetare në realizimin e vetëqeverisjes lokale, të përkufizuara me Ligjin për vetëqeverisjen lokale dhe Statutin e Komunës së Ulqinit. Kërkesa e parë iu dorëzua Kryetarit të Komunës dhe konsiston në dy çështje: * në themelimin e Komisionit për vlerësimin e projekteve të OJQ-ve dhe * në shpalljen e Konkursit për ndarjen e mjeteve, të parapara për OJQ në Buxhetin e Komunës. Kërkesa e dytë iu dorëzua Kryetarit të Parlamentit Lokal dhe ka të bëjë me...

Read More

Publikimi i Udhëzuesit dhe ndarja e diplomave për Edukatorët Bashkëmoshatarë

Me 12 maj, në Bibliotekën e Qytetit, realizuam aktivitetin më të rëndësishëm të projektit tonë ”PARTNERITETI LOKAL KUNDËR ABUZIMIT TË DROGAVE DHE  DELIKUENCËS SË TË MITURVE”, të mbështetur nga Ambasada Amerikane në Podgoricë. Publikuam udhëzuesin “Fëmijët në konflikt me ligjin” dhe shpërblyem me diploma Edukatorët Bashkëmoshatarë. Pjesëmarrja e Ambasadores Amerikane në këtë aktivitet si edhe e personaliteteve më të larta të Qytetit, ishte një vlerësim i veçantë për punën tonë. Vërtetë u ndiem shumë të nderuar....

Read More

Edukatorët e rinj në veprim

Javën që shkoi, vijuesit e programit tonë për EDUKATORË BASHKËMOSHATARË, realizuan punën praktike – edukimin e moshatarëve të tyre në shkollë. Këto aktivitete që edukatorët e rinj realizuan, më së miri dëshmojnë cilësinë e programit të cilin ata kanë ndjekur gjatë këtyre 3 muajve, por edhe punën profesionale të të gjithë stafit të projektit.   Krenohemi me këtë potencial të ri në qytetin tonë.  ...

Read More

Konferencë për media – Prezantimi i rezultateve të hulumtimit për problemin e narkomanisë

Organizata e shoqërisë civile HORIZONTI I RI organizoi konferencë për media, në të cilën u prezantuan rezultatet e hulumtimit “NJOHURITË DHE QËNDRIMET E ADOLESHENTËVE PËR PROBLEMIN E NARKOMANISË”, të cilin kjo organizatë e ka realizuar në periudhën tetor – dhjetor të vitit të kaluar, në partneritet me Zyrën për parandalimin e narkomanisë të Komunës së Ulqinit. Ky aktivitet është pjesë të projektit të gjerë “PARTNERITETI LOKAL KUNDËR ABUZIMIT TË DROGAVE DHE DELIKUENCËS SË TË MITURVE”, të cilin Horizonti i Ri e realizon me mbështetje të Ambasadës së SHBA në Podgoricë, përmes Byrosë për Çështje Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe të...

Read More

Program për edukatorët bashkëmoshatarë

Sot e rifilluam programin e Edukimit Bashkëmoshatarë me ciklin e dytë të workshopeve. Ligjërues në sesionin e sotëm ishte Drejtori i shoqatës “4Life” nga Podgorica, e cila në mënyrë profesionale merret me shërimin e personave me varësi nga drogat. Mysafir i veçantë i aktivitetit ishte zyrtari i Ambasadës Amerikane në Podgoricë, z. Gazmend Vukaj (Byroja për Çështje Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe të Zbatimit të Ligjit). Programin e moderojnë trajneret profesioniste: Sabra Deceviq dhe Ardita Kokaj-Kovaci....

Read More

Ekspozita “ULQINI – Qytet për të rinj”

Në kuadër të projektit “POLITIKA PËR TË RINJ NË ULQIN, Horizonti i Ri ka shpallur një konkurs të punimeve artistike për të rinjtë në temën“ULQINI – QYTET PËR TË RINJ”. Të rinjtë patën mundësi për të konkurruar me veprat e tyre në fushën e fotografisë, pikturës, vizatimit, etj. Ekspozita me punimet e përzgjedhur, u mbajt në Galerinë e Qendrës për Kulturë me datën 22.11.2014.   Invalid Displayed Gallery  ...

Read More

Dita e Evropës në Ulqin – 2014

Organizata e shoqërisë civile “HORIZONTI i RI”, sikur edhe vite me radhë, do të organizojë shënimin e Ditës së Evropës në Ulqin. Ky aktivitet realizohet në kuadër të projektit “Evropa për të rinj”, të mbështetur nga Komisioni për ndarjen e mjeteve nga lojërat e fatit. Projekti “Evropa për të rinj” ka për qëllim sensibilizimin e të rinjve për çështjet e integrimeve evropiane, në nivelin lokal dhe atë shtetëror; zhvillimin e shkathtësive të tyre ndërkulturore dhe tëkomunikimit për qytetarinë demokratike; si dhe inkurajimin e të rinjve për ndërmarrjen e aksioneve konkrete në mbrojtjen e parimeve të demokracisë lokale. Mbështetje të veçantë në realizimin e këtij aktiviteti ka dhënë...

Read More

Dita e Evropës në Ulqin – 2013

Me rastin e kremtimit të Ditës së Evropës, të enjten me 9 maj, aktivistët e HORIZONTIT të RI së bashku me nxënës të shkollave të mesme, organizuan performancë përpara ndërtesës së Komunës së Ulqinit. Qytetarëve të interesuar iu ndanë broshura dhe fletëpalosje me informacionet më të rëndësishme për Bashkimin Evropian dhe procesin e negocimit për anëtarësim në BE.  Invalid Displayed...

Read More

Dita e Evropës në Ulqin (9 maj 2011)

HORIZONTI I RI organizoi ne Ulqin shënimin e Ditës se Evropës – 9 majit. Ne performancën e organizuar për ketë dite, morën pjese qytetare te shumtë, përfaqësues te institucioneve publike, partive politike, Administratës vendore, shoqërisë civile, etj. Vlere te posaçme këtij aktiviteti publik i dha publikimi i me titull “NË PRAG TË INTEGRIMEVE” i cili iu shpërnda të pranishëmve si dhe publikut të gjerë në Ulqin. Publikimi – Download Invalid Displayed...

Read More

Tribunë publike

Ekipi bashkërendues për implementimin e Strategjisë komunikuese për integrimet euroatlantike në Qeverinë e Malit të Zi, Komuna e Ulqinit dhe OJQ “Horizonti i Ri”, me 24 mars 2010, organizuan tribunë publike në Ulqin, me titull “BASHKËRISHT NË EVROPË TË – SIGURTË NË NATO“. Ligjërues dhe të ftuar të veçantë të kësaj trubune ishin: TONIN BECI – Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi; IDRIZ KONJARI – drejtor i programit euroatlantik në Ministrinë e Mbrojtjes të Shqipërisë ANA VUKADINOVIQ – këshilltare për politikën e jashtme në Qeverinë e Malit të Zi prof. dr DRAZHEN CEROVIQ – profesor në Universitetin e Malit të Zi Invalid Displayed...

Read More

Recent Videos

Loading...

Aktuale

Aktuale

RAPORT MONITORIMI

RAPORT MONITORIMI